FAQ


Често задавани въпроси


Уебсайт конструктори

Как се прави сайт безплатно?

Съвсем лесно. Избери един от седемте топ конструктори за изработка на уебсайтове. Сравни характеристиките и прочети подробните им описания. Намери най-подходящият за теб вариант и започни да твориш!

На какъв принцип е направена класацията на StartWebsiting за: уебсайт конструкторите?

Всички уеб платформи, включени в класацията, са на принципа „Freemium” – можете да използвате безплатната версия на услугата за неограничен период от време, а да закупите платен пакет единствено ако решите, че имате нужда от това.

Освен това, всички те са от типа WYSIWYG (от английски What you see is what you get – „Каквото виждате, това получавате”). Това означава, че не се изискват никакви умения по програмиране за изграждането на един функционален сайт.

Не на последно място, важен критерий при селекцията бе качеството на дизайна и избора от готови модели и темплейти.


Платформи за онлайн магазини

Съществува ли начин да си направим безплатен онлайн магазин?

Да. Някои от платформите за електронна търговия, представени в StartWebsiting, дават такава възможност. Въпреки това, обикновено безплатните версии са силно ограничени: някои, например имат твърде малък брой достъпни продукти, а други взимат комисионна (най-често 2-3% от продажбата).

На какъв принцип е направена класацията на StartWebsiting за: платформите за онлайн магазини?

Повечето платформи за електронна търговия имат твърде ограничена безплатна версия. Ето защо един от критериите беше цената на стартовия пакет. Не по-малко важна, разбира се, е функционалността на бъдещия онлайн магазин – лесна обработка на голям брой продукти, достъпни методи на плащане и доставка, адаптирани към местния пазар. Третият важен критерий, който взехме предвид, е дизайнът. Защото всички знаем, че добре изглеждащите интернет магазини вдъхват повече доверие у потенциалните клиенти.


Хостинг доставчици

Мога ли да си направя безплатен сайт, ако нямам закупен хостинг?

Да. Много уеб платформи предлагат безплатен поддомейн, на който можете да изградите сайта си и да го публикувате онлайн без нуждата от собствен хостинг. Така например, ако все още не сте решили дали да регистрирате домейн за уебсайта си, направен в Weebly, той ще бъде достъпен в интернет в следния формат: moiat-sait.weebly.com.

Що е то „хостинг“?

Ако въпросът „какво е хостинг“ ви интересува, вероятно попадате в групата на желаещите да си направят собствен уебсайт, за своя бизнес или личен проект.

Уеб хостингът ви позволява да публикувате сайтове в интернет. С други думи: за да виждат интернет потребителите съдържанието, което публикувате, трябва да го качите на уеб хостинг. Също както хард диска на компютъра ви, хостинг сървърите запазват файловете, които изграждат уебсайта ви и ги правят достъпни за хората, използващи мрежата.

На какъв принцип е направена класацията на StartWebsiting за: хостинг доставчиците?

Тази класация е ориентирана най-вече към начинаещи потребители и се базира на три основни критерия: цена, надеждност, отзичвивост на екипа по техническа поддръжка.


За StartWebsiting

Трябва ли да платя нещо, ако си направя сайт през StartWebsiting?

Не. Нашата класация е независима. Всички безплатни услуги, които представяме, наистина са такива. А всички цени, които срещнете в сайта, са официалните тарифи, които ще видите и на самите уеб портали.